Operativa Intervencije Intervencija: Odstranjevanje dreves na cestah v KS Otalež 2.2.2014


plaz_2013V nedeljo 2.3.2014, je na cesto Plužnje - Otalež - Jazne in Plužnje - vrh vasi Lazec padlo veliko dreves, ki niso zdržali teže ledu in snega. Zato sta že zjutraj ob 7:00 dva člana odšla iz doma z gasilskim voziom GV-GP1 z namenom, da se oceni kakšno je stanje na cestah.

Prva drevesa so bila čez cesto že kmalu iz "Dulove grape", ki jih je bilo potrebno odstaniti, da smo se prebili do odcepa za vas Otalež. Tam sta se nam pridružila dva domačina, s katerimi smo skupaj odstranili drevje, ki je zapiralo cesto v vas Otalež. Ko smo to cesto očistili do te mere, da je bila za silo prevozna, smo se namenili proti Jaznam. Tukaj nam je priskočil na pomoč še taktorist in še trije člani PGD. Tako smo se lažje prebijali naprej saj smo mi le žagali drevje, s traktorjem pa ga je porival s ceste. Na poti do Jazn se nam je pridružilo še 6 krajanov iz Otaleža, Pluženj n Lazca ter 9 gasilcev PGD Plužnje. Ekipa ki je šla naprej z motorkami se je srečala z ekipo krajanov, ki so pot čistili od Jazen do Otaleža. V ekipi iz Jazen sta bila dva gasilca našega društva in 4 krajani.

Ker je postajalo vedno bolj nevarno za vse udeležence intervencije, saj se je stanje slabšalo iz minute v minuto in je ponovno začel padati leden dež in ker se je drevje še vedno lomilo in padalo na cesto smo sklenili, da zaključimo in se gasilci vrnemo v gasilski dom, krajani pa domov.

V ekipi ki je čistila cesti iz Pluženj proti Lazcu je bilo 5 gasilcev, ki so se uspešno prebili do najvišje naseljene hiše v Lazcu. Tudi tukaj so imeli pomoč traktorista, ki je odstranjeval razžagano drevje s ceste.

Z intervencijo bomo nadaljevali ko se razmere umirijo in padajoče drevje ne bo ogrožalo naših gasilcev in krajanov.


Cesta Otalež - Jazne ostaja zaprta. Cesta Želin - Plužnje - Otalež je pogojno prevozna.


Če smo koga slučajno nismo šteli ali pa smo kakšno informacijo izpustili se opravičujemo in bomo članek popravili takoj ko bomo izvedeli za napako.


Obvestila za člane

Trenutno ni obvestil!

Obvestila za mladino

Trenutno ni obvestil!

Doniraj 0.5%

doniraj

Kronika društva

kronika

Facebook stran

YouTube stran

youtubelogo

Vremenska napoved


Vreme

Spin - grafični prikaz

spin-graficni-prikaz

Požarna ogroženost

warning_si-fire

Radarska sl. padavin

radarska_slika_padavin

Hidroalarm

hidroalarm