Operativa Vaje

gasilska_vaja_cerknoV soboto 5. 11. 2011 smo gasilci PGD Plužnje sodelovali pri gasilski vaji "Dijaški dom". Vaja je bila organizirana na nivoju celotne gasilske zveze Cerkno. Naše društvo je sodelovalo z devetimi gasilci in dvema voziloma. Po prihodu na mesto vaje so nas na sprejemnem mestu najprej popisali potem pa nas napotili do štaba. V štabu so nam dodeli sektor v katerem dulujemo. Po prihodu v sektor nam je vodja sektorja dodelil nalogo. Naša naloga je bila notranji napad po lestvi skozi okno v prvem nadstropju ter reševanje ponesrečencev. Naši napadalci so uspešno rešili tri ponesrečence in jih predali bolničarjem.

Preberite več ...

gasilska_vaja_jesen_2011V nedeljo 2.10.2011 smo pripravili društveno vajo ob mesecu požarne varnosti, oktobru. Tokrat smo si zamislili travniški požar. Do požara je prišlo v Pirhovem logu zaradi nepazljivosti pri pikniku.

 

 Preberite več ...

gasilska_vaja_porezen_2011

V soboto, 25.6.2011 smo se ob dnevu državnosti ter ob dvajseti obletnici samostojnosti republike Slovenije udeležili gasilske vaje črpanja vode s sistemom verige črpalk iz najvišjega izvira na Cerkljanskem, potoka Zapoške na vrh hriba Porezen n.m.v 1630m. Pri vaji je sodelovala vsa gasilska društva GZS Cerkno; PGD Šebrelje, PGD Cerkno, PGD Bukovo-Zakojca, PGD Plužnje, PGD Ravne, PGD Zakriž, PGD Novaki, PGD Gorje-Poče-Trebenče, PGD Planina-Čeplez.

 

Preberite več ...

kurjenje_dimnikaV sredo 28.12.2010 smo ob 9:30 odšli z obema voziloma GVM-1 in GV-V1 in petimi gasilci v Masore, ker nas je gospodar kmetije "Pr' Pavlču"  prosil, če mu priskočimo na pomoč pri kurjenju dimnika, ki ga že zelo dolgo niso očistili. V dimniku se je nabralo toliko saj, da se ga ni dalo očistiti z metlo. Zato ga je bilo potrebno zakuriti.
Preberite več ...

vaja_hmenicaV soboto 30.10.2010. ob 14:34 smo dobili poziv da gori stanovanjska hiša. K sreči je šlo le za gasilsko vajo. Vaja je potekala v sodelovanju s še dvema društvoma društvi PGD Planina - Čeplez in PGD Sovodenj. Vaja je potekala na Hmenici (velika kmetija pod Bevkovim vrhom). Iz našega društva smo izvozili z GV-1 s posadko ter z GVM s posadko. PGD Planina - Čeplez je izvozila z GVP in prikolico. PGD Spovodenj pa z GVC 16/24 ter z GVM.Preberite več ...

Zgodaj pomladi smo imeli skupno gasilsko vajo s PGD Sovodenj. Vajo smo imeli na domačiji v Jaznah. Cilj vaje je bil preveriti odzivnost društva, preizkus opreme pri temperaturah pod lediščem ter sama usposobljenost za posredovanje v primiru požara.

Preberite več ...

vaje_tek_200922. maj 2009 so se člani A pripravljali za nastop na tekmovanju, 29. maja v Cerknem.Preberite več ...

vaja_notranji27. april 2009 so gasilci PGD Plužnje imeli vajo gašenja požara v zaprtem prostoru v starih kvernah na "Kanalcu". Vaja je bila težak, vendar poučen preizkus za naše mlade operativce, ki pa so se odlično izkazali.

Preberite več ...

vaja_mb_luknica19. april 2009 so gasilci PGD Plužnje v hladnem aprilskem jutru preizkusili motorno brizgalno, da bo slednja zagotovo pripravljena, ko jo bomo potrebovali.


Preberite več ...

vaja_mb_dom14. februar 2009 je nekaj gasilcev je v sončnem a hladnem februarskem dnevu preizkusilo prenovljeno vodno črpalko Rosenbauer Rk-40.


Preberite več ...

Obvestila za člane

Trenutno ni obvestil!

Obvestila za mladino

Trenutno ni obvestil!

Doniraj 0.5%

doniraj

Kronika društva

kronika

Facebook stran

YouTube stran

youtubelogo

Vremenska napoved


Vreme

Spin - grafični prikaz

spin-graficni-prikaz

Požarna ogroženost

warning_si-fire

Radarska sl. padavin

radarska_slika_padavin

Hidroalarm

hidroalarm